tirsdag den 19. december 2017

Vildtpølse opskrift.


I dag har jeg lavet vildtpølser.
Sidste gang blev de for grove og manglede noget mere smag.
Så det her er 2. forsøg.
I får smags-resultatet i morgen og en evt justering af opskriften.
Nu ser vi om det ender med pizza i aften ... thi hi. :o)

Jeg har brugt min køkkenmaskinen, der osse kan hakke kød.
Portionen er stor og jeg måtte røre det af to gange.
Så du kan sagtens halvere opskriften.


Jeg har brugt (halver evt.):

ca. 2 kg rådyrkød 
ca. 400 g røget baconsnitte, gerne lidt fed
20 gr salt
et godt drys kværnet peber
6 g paprika
500 g svinefars 12 % eller mere
50 g havregryn
3 mellemstore løg
3 hvidløgsfed
2 æg
et godt drys timian
2 dl (okse)bouillon

1 pose svinetarme

Tarmene lægges i blød i koldt vand i mindst 10 min.. 
(bliver der tarme tilovers, kan de sagtens fryses ned, til en anden gang)


Vildtkød og bacon hakkes fint og røres derefter sejt med saltet.
Havregryn, løg og hvidløgsfed hakkes sammen i minihakker og tilsættes
Tilsæt resten og rør det hele godt sammen.


Træk tarmen på pølsehornet.
Jeg har lavet små tykke pølser
men man kan jo osse bare lave den som en lang medister 
eller som tyndere og længere pølser.

Jeg syntes at mine pølser går op, når jeg snoer dem,
så jeg binder en tråd imellem.
Det skal man bare så lige huske, når pølserne skal spises ;o)

PS: NU her dagen efter kan jeg fortælle at de blev rigtig gode,
måske vil jeg hakke kødet liiiidt grovere næste gang.
Det er en smagssag.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar